Produs adaugat in cosul de cumparaturi
Home TERMOSTATE AMBIENTALE CU SI FARA FIR WIFI WIRELESS Controler pentru comanda a 4 zone de incalzire Computherm Q4Z
Poza Controler Computherm Q4Z

Controler pentru comanda a 4 zone de incalzire Computherm Q4Z

Cod produs:   Q4Z
Producator:   COMPUTHERM
Pret vechi:   33000 lei cu TVA
Pret:   32400lei cu TVA
Discount:   1%

Completati campurile marcate!

 
Descriere Controler pentru comanda a 4 zone de incalzire Computherm Q4Z

Controler pentru comanda a 4 zone de incalzire Computherm Q4Z


Controlerul Computherm Q4Z se foloseste pentru comanda si controlul a 4 zone de încălzire. Într-o clădire existentă, reducerea consumului de combustibil pentru incalzire se poate realiza doar prin reducerea temperaturii interioare medii din interiorul cladirii.

Acest deziderat poate fi obtinut fără a reduce confortul, doar prin separarea sistemului de incalzire in zone de incalzire si încălzirea acestor zone la cerere. Deoarece centralele termice sunt prevazute cu posibilitatea de conectare a unui singur termostat de ambient, incălzirea zonală se poate realiza doar prin comanda separată a vanelor de separatie cu servomotor pentru fiecare zona de incalzire.

Controlerul de zonă Computherm Q4Z 1-4 poate realiza comanda si controlul pentru patru zone de incalzire distincte, astfel încât fiecare zonă să fie independentă una de cealalta, iar la cerere, toate zonele pot funcÈ›iona în acelaÈ™i timp.

DESCRIERE MOD DE FUNCTIONARE:
• Fiecare din cele 4 zone au cleme de conectare pentru termostatele corespunzatoare (T1, T2, T3, T4) si conexiuni de iesire pentru fiecare dintre vanele de separatie de zona sau pompele de circulatie agent termic (Z1; Z2; Z3; Z4). Termostatul (T1) pentru Zona 1, comanda conexiunea de iesire (Z1), termostatul (T2) pentru Zona 2, comanda conexiunea de iesire (Z2), È™.a.m.d.
La semnalul de comanda primit de la termostatele (T1, T2, T3, T4) conexiunile (Z1; Z2; Z3; Z4) sunt alimentate cu tensiunea de retea de 230 V AC, si vana se separatie de zona sau pompa de circulatie agent termic conectata la conexiunea respectiva, va fi actionată (pornită).
• Zonele Z1 È™i Z2 au o conexiune de iesire comună (Z1-2). Dacă unul dintre termostatele de zonă T1, sau T2 sau ambele sunt activate, la conexiunea de iesire Z1-2 apare tensiunea de alimentare de 230 V AC si vana de zona sau pompa de circulatie conectată la această conexiune va fi pornită. Această conexiune de iesire (Z1-2) poate fi folosită pentru incălzirea unei incăperi (de exemplu un hol) care nu are un termostat separat si nu este incălzită tot timpul, dar este nevoie să fie incălzită dacă una dintre zonele Z1 si Z2 sunt incălzite.
• Zonele Z3 È™i Z4 au o conexiune de iesire comună (Z3-4). Dacă unul dintre termostatele de zonă T3, sau T4 sau ambele sunt activate, la conexiunea de iesire Z3-4 apare tensiunea de alimentare de 230 V AC si vana de zona sau pompa de circulatie conectată la această conexiune va fi pornită. Această conexiune de iesire (Z3-4) poate fi folosită pentru incălzirea unei incăperi (de exemplu un hol) care nu are un termostat separat si nu este incălzită tot timpul, dar este nevoie să fie incălzită dacă una dintre zonele Z3 si Z4 sunt incălzite.
• Zonele Z1, Z2, Z3 si Z4 au o conexiune de iesire comună (Z1-4) pentru comanda unei pompe de circulatie agent termic. Dacă unul dintre termostatele de zonă T1, T2, T3 sau T4, sau toate sunt activate, la conexiunea de iesire Z1-4 apare tensiunea de alimentare de 230 V AC si pompa de circulatie conectată la această conexiune va fi pornită. Aceasta conexiune (Z1-4) poate fi folosită pentru alimentarea unei pompe de circulatie pentru incălzirea prin pardoseală a unei incăperi care nu este prevăzută cu termostat, dar care trebuie incalzită dacă una dintre zonele Z1, Z2, Z3 si Z4 sunt incălzite (de exemplu un coridor de acces comun). Aceasta conexiune poate fi utilizată pentru actionarea pompei de circulatie principale a instalatiei de incălzire. Atunci când se seteaza temporizarea la pornire conexiunea de comandă (NO; COM) a centralei termice, se va temporiza la pornire si conexiunea Z1-4.
• Zonele Z1, Z2, Z3 si Z4 au o iesire comună lipsită de potenÅ£ial (NO; COM) pentru comanda centralei termice. Dacă unul dintre termostatele de zonă T1, T2, T3 sau T4 se activează, aceasta conexiune se va inchide si va comanda pornirea centralei termice. La instalatiile de incălzire prevăzute cu vane de zonă cu deschidere lentă, in vederea protejării pompei de circulatie, este nevoie de temporizarea la pornire a centralei termice. Temporizarea se activează mutând jumperul in pozitia ON. (vezi placa electronică DELAY - OFF/ON)
• Pe lângă terminalele de conectare la retea (L, N) exista si un conector de reÈ›ea etichetat „FL“ pentru fază fixă pentru ventile de zonă care necesită acest tip de alimentare.

DATE TEHNICE:
• Fiecare termostat de zonă poate comanda un releu de ieÈ™ire cu o capacitate de încărcare de 230 V AC la un curent maxim 1 A (încărcare inductivă 0,5 A)
• Protectia la scurtcircuit este realizata cu o siguranÈ›a fuzibilă de 8 A.
• Tensiune de alimentare: 230 V AC; 50 Hz
• Consum de energie în standby: 0,1 W
• Tensiunea de ieÈ™ire a zonei: 230 V AC; 50 Hz
• Curent maxim la conexiunile de iesire: 1 A (încărcare inductivă 0,5 A)
• Curent maxim al releului de control a centralei termice: 6 A (sarcină inductivă 2 A)
• Tensiune electrică comutabilă a releului de comandă a centralei termice: 230 V AC; 50 Hz
• Temporizarea la pornire a releului de comanda a centralei termice: 4 minute
• Grad de protectie electrica: IP30


Pretul afisat este valabil doar cu comanda pe site si livrare prin curier!


 
Download fisiere atasate pentru Controler pentru comanda a 4 zone de incalzire Computherm Q4Z
Alte produse din categorie