Produs adaugat in cosul de cumparaturi
Home CENTRALE TERMICE PE LEMNE PELETI SI CARBUNI CENTRALE TERMICE PE LEMNE CU GAZEIFICARE Centrala termica pe lemn cu gazeificare CALOR ASPIRO 43R inox
Poza Centrala termica pe lemn cu gazeificare CALOR ASPIRO - Livrarea gratuită

Centrala termica pe lemn cu gazeificare CALOR ASPIRO 43R inox

Transport gratuit oriunde in Romania*
*in toate localitatile acoperite de firma de curierat rapid cu care colaboram sau flota proprie
*in localitatile neacoperite de catre firma de curierat se va calcula separat o taxa suplimentara de transport.
Cod produs:   CA43R-inox
Producator:   CALORCALDAIE
CALORCALDAIE
CALORCALDAIE

De mai bine de 38 de ani, marca CalorCaldaie ocupă un loc important în domeniul proiectării si fabricarii de centrale termice pentru uz casnic È™i industrial, realizate în Fabrica Filli Montresoro din Italia-Verona.

Compania Calorcaldaie a fost infiintata in anul 1982 de catre Giovanni Giuseppe Montresoro in orasul Verona, din Italia. Primele centrale termice produse de catre firma au fost pe centrale termice pe combustibil gazos, lichid și lemn de foc pentru uz casnic. Dupa dezvoltarea firmei, incepand din anul 1993, s-a trecut si la fabricarea centralelor termice cu capacitati termice mari, pentru uz industrial.

La ora actuala, firma CalorCaldaie, produce centrale termice conforme cu toate standardele europene, intr-o gamă diversificată, care satisface cerinÈ›ele tuturor celor care îÈ™i doresc produse de calitate, de ultima generaÈ›ie, cu o durata de viață îndelungată, siguranță în funcÈ›ionare È™i costuri de întreÈ›inere reduse.


Pret vechi:   16.95000 lei cu TVA
Pret:   15.80000lei cu TVA
Discount:   6%
Putere termica nominala [kW]   41

Completati campurile marcate!

 
Descriere Centrala termica pe lemn cu gazeificare CALOR ASPIRO 43R inox

Centrala termica pe lemn cu gazeificare CALOR ASPIRO 43R inox


DESCRIERE GENERALA:
La baza funcÅ£ionării centralei termice CALOR ASPIRO R se află principiul gazeificării (sau distilării) lemnului. Combustibilul solid, situat în partea superioară a centralei termice (camera de gazeificare), în contact cu jarul produs pe grătar, intr-o atmosfera saraca in oxigen, eliberează gaze combustibile (hidrogen si monoxid de carbon), precum si hidrocarburi aromatice policiclice. Aceste gaze combustibile sunt arse dupa aceea, cu un randament ridicat si cu emisii reduse de noxe intr-o atmosfera bogata de oxigen.

Amestecul de gaze combustibile si aer de combustie este aspirat prin duza grătarului aflat in partea inferioara a camerei de gazeificare spre focarul aflat sub camera de gazeificare. Arderea se realizeaza de sus in jos, de unde si denumirea de ardere cu "flăcără răsturnată".

Deoarece nu se arde lemnul în mod direct, ci se folosesc gazele pirolizate, gazeificarea permite o exploatare completă a combustibilului solid (lemnului), ceea ce se materializează printr-un randament înalt al arderii ÅŸi printr-un impact scăzut asupra mediului datorită absenÅ£ei fumului rezultat de obicei prin arderea lemnului prin metode clasice.

Corpul centralei termice este confectionat din tabla din otel carbon cu grosimea de 8 mm, iar pentru varianta din oţel inox, cu grosimea de 6 mm.

RANDAMENT ENERGETIC RIDICAT:
Randamentul deosebit de bun al arderii se datoreaza si faptului ca atat gazeificarea cat si arderea sunt controlate de către automatizarea care realizeaza reglarea continuă a debitului de aer de combustie, respectiv a tirajului prin modificarea turatiei ventilatorului de exhaustare a gazelor arse. Astfel gazele arse se îmbunătăţesc calitativ (continut de noxe redus) ÅŸi scad cantitativ.

In acelasi timp se înregistreaza si reducerea reziduurilor solide nearse ÅŸi absenÅ£a aproape totală a reziduurilor gazoase nearse datorită temperaturii extrem de înalte atinse în timpul combustiei. Astfel rezultă o reducere semnificativa a consumului de lemn de foc.

CAMERA DE GAZEIFICARE:
Camera de gazeificare (camera superioara) este captusita cu piese din ceramica refractara speciale care permit admisia aerului primar si secundar de combustie. Gratarul (duza) de trecere a gazelor combustibile rezultate in urma gazeificarii lemnului din camera de gazeificare in focar este confectionata din fonta refractara speciala rezistenta la temperaturi ridicate cu o forma speciala care realizeaza o distributie optima a flacarii.  

PANOUL DE COMANDA:
Automatizarea electronica a centralei termice este de ultima generatie usor de utilizat si asigura o gestionare optima a functionarii centralei termice prin modificarea turatiei ventilatorului de tiraj (exhaustare) in functie de necesarul de caldura a instalatiei, precum si controlul functionarii a trei pompe de circulatie agent termic: pompa de agent termic a circuitului de incalzire centrala, pompa anti-condens si pompa de agent termic primar pentru boilerul de preparare apa calda pentru consum menajer.

ÎNCÄ‚RCAREA CU COMBUSTIBIL
În condiÅ£ii normale de utilizare, dacă centrala termica este aleasa corect conform necesarului de caldura real al cladirii, încărcarea cu combustibil (lemn) se efectuează în medie de 2 – 3 ori pe zi (la fiecare 6 - 10 ore de funcÅ£ionare) in atunci cand temperatura exterioara este egala cu temperatura exterioara de calcul din zona respectiva.

GARANÈšIE:
Garantia centralei termice CALOR ASPIRO este de de 5 ani pentru corpul cazanului din otel carbon, de 10 ani pentru versiunea din otel inox si de 2 ani pentru piesele electrice și pentru piesele refractare. Punerea in functiune a centralei termice se va face de catre un specialist calificat, iar ei se va face conform instructiunilor producatorului.

DATE TEHNICE:
Denumire: Calor Aspiro 43R inox
Putere termica nominala: 41 kW
Racorduri tur/retur: Ø 1 1/2";
Racord la cosul de fum: Ø 180 mm;
Continut de apa: 110 litri
Greutate: 520 kg
Lungime maxima lemne de foc: 50 cm
Dimensiuni de gabarit: 650x1500x1210 mm
Dimensiuni usa de incarcare: 350x430 mm

MODELE DISPONIBILE:
Calor Aspiro 29R
Calor Aspiro 29R inox
Calor Aspiro 43R
Calor Aspiro 43 R inox
Calor Aspiro 53R
Calor Aspiro 53R inox
Calor  Aspiro 75 R
Calor  Aspiro 75 R inox
Calor Aspiro 95 R
Calor Aspiro  95 R inox
Calor  Aspiro 125 R
Calor  Aspiro 125 R inox
Calor Aspiro  150 R
Calor Aspiro 150 R inox

 
Download fisiere atasate pentru Centrala termica pe lemn cu gazeificare CALOR ASPIRO 43R inox
Alte produse din categorie