Produs adaugat in cosul de cumparaturi
Home CENTRALE TERMICE PE LEMNE PELETI SI CARBUNI CENTRALE TERMICE PE LEMNE CU GAZEIFICARE Centrala termica pe lemn cu gazeificare ARCA ASPIRO 70R
Poza Centrala termica pe lemn cu gazeificare ARCA ASPIRO

Centrala termica pe lemn cu gazeificare ARCA ASPIRO 70R

Cod produs:   A70R
Producator:   ARCA
ARCA
ARCA

Video prezentare firma ARCA:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARCA este o firma cu capital privat din Italia specializata in productia de cazane pe combustibili solizi cu gazeificare, de centrale termice pe motorina si centrale termice pe gaz.
...
Productia centralelor termice murale este certificata incepand inca din anul 1998 cu randament energetic de 3 stele, cu 7 ani mai repede decit Normativa europeana introdusa in Italia cu Dl 192 din 19/08/2005.
...
Produsele firmei sunt comercializate in toata lumea. Firma are produsele omologate inclusiv in Statele Unite ale Americii.


Pret vechi:   32.35000 lei cu TVA
Pret:   32.19000lei cu TVA
Discount:   0%
Putere termica nominala [kW]   70

Completati campurile marcate!

 
Descriere Centrala termica pe lemn cu gazeificare ARCA ASPIRO 70R

Centrala termica pe lemn cu gazeificare ARCA ASPIRO 70R


DESCRIERE GENERALA:
La baza funcţionării centralei termice ARCA ASPIRO R se află principiul gazeificării (sau distilării) lemnului. Combustibilul solid, situat în partea superioară a cazanului (camera de gazeificare), în contact cu jarul produs pe grătar, intr-o atmosfera saraca in oxigen, eliberează gaze combustibile (hidrogen si monoxid de carbon), precum si hidrocarburi aromatice policiclice. Aceste gaze combustibile sunt arse dupa aceea, cu un randament ridicat si cu emisii reduse de noxe intr-o atmosfera bogata de oxigen in focarul centralei termice.

Amestecul de gaze combustibile si aer de combustie este aspirat prin grilajul grătarului din zona inferioară a camerei de gazeificare in focarul aflat sub camera de gazeificare. Arderea se realizeaza de sus in jos, de unde vine si denumirea de ardere cu "flăcără răsturnată".

Deoarce nu se arde lemnul de foc în mod direct, ci se folosesc gazele pirolizate din lemnul de foc, gazeificarea permite o exploatare completă a combustibilului solid (lemnului), ceea ce se materializează printr-un randament ridicat al arderii şi printr-un impact scăzut asupra mediului inconjurator datorită absenţei fumului rezultat prin arderea lemnului prin metode clasice.

RANDAMENT ENERGETIC RIDICAT:
Prin acest sistem de ardere, cu ventilatorul montat în camera de fum funcţionând prin ASPIRAŢIE, centrala ARCA ASPIRO R atinge un randament energetic maxim, întrucât gazele arse sunt obligate să atingă catalizatorul înainte de a ajunge la zona de schimb de caldura şi de a fi eliminate prin cosul de fum.

Randamentul deosebit de bun al arderii se datoreaza si faptului ca atat gazeificarea cat si arderea sunt controlate de către automatizarea care realizeaza reglarea continuă a debitului de aer de combustie, respectiv a tirajului. Astfel gazele arse se îmbunătăţesc calitativ şi scad cantitativ.

Se înregistreaza reducerea importanta a reziduurilor solide nearse şi absenţa aproape totală a reziduurilor gazoase nearse datorită temperaturii extrem de înalte atinse în timpul combustiei. De asemenea, rezultă o reducere semnificativa a consumului de lemn.


CAMERA DE GAZEIFICARE
Modularea continua a puterii termice si functionarea continua duce la reducerea condensarii pe suprafata interioara a centralei termice. Camera de gazeificare (camera superioara) este captusita cu material refractar.


Peretii camerei de gazeificare sunt din tabla de otel cu grosimea de 8 mm. Deoarece durata de viata a centralelor este dependentă de coroziune, rezulta ca centralele ASPIRO R au o durata de viata aproape dublă faţă de modelele care sunt confectionate din tabla de otel de 5 mm grosime. Dacă se folosesc lemne cu un mare atac coroziv este recomandată versiunea cu focar în oţel inox (5 mm).

PANOU DE REGLARE ELECTRONICĂ DIGIT
Tabloul electronic digital cod. PEL0100DUO este capabil să gestioneze toate funcţiile centralei termice, ale instalatiei de incalzire si a celei de preparare a apa calda de consum menajer:
• Controlul arderii:
Modularea flacarii prin reglarea turatiei ventilatorului de exhaustare gaze de ardere, controlulul temperaturii gazelor de ardere, controlul temperaturii agentului termic;
• Funcţii pentru instalaţia de încalzire:
Comanda pompei de circulatie agent termic, controlul temperaturii de tur şi de retur si comanda pompei de recirculare.
• Funcţii pentru preparare apa calda sanitară:
Comanda pompei de circulatie agent termic pentru boilerului sanitar şi controlul temperaturii apei calde de consum.
• Funcţii pentru instalatia solară:
In cazul montarii de  panouri  solare, panoul de reglare electronica DIGIT permite gestionarea pompei circuitului solar şi reglarea temperaturii puferului solar, sau dupa caz, a boilerului de preparare apa calda de consum.
• Funcţii pentru gestionare instalatii combinate pelet si lemn de exemplu: ARCA Aspiro Duo Tech.

ÎNCĂRCAREA CU COMBUSTIBIL
În condiţii normale de utilizare, dacă centrala termica este aleasa corect conform necesarului de caldura real al cladirii, încărcarea cu combustibil (lemn) se efectuează în medie de 2 – 3 ori pe zi (la fiecare 6 - 10 ore de funcţionare) in atunci cand temperatura exterioara este egala cu temperatura de calcul din zona respectiva.

DURATA ŞI ÎNTREŢINEREA
Sunt inca multe centrale termica ARCA Aspiro in functiune încă din 1993, anul când a fost pusă pe piaţă prima versiune. Prezenţa pompei de recirculare este obligatorie pentru validitatea garanţiei. Pompa de circulatie nu va functiona la temperaturi sub  65°C, ceea ce duce la reducerea condensarii pe suprafata de schimb de caldura, reducerea coroziunii si la o durată lunga de viata a produsului.

Centralele ASPIRO sunt fabricate fara cordon de sudura in focar ceea ce reduce riscul coroziunii sudurilor. Procedându-se astfel se reduc intervenţiile de întreţinere ocazionale. Întreţinerea centralei este uşurată si datorită posibilitatii accesului usor la toate piesele componente.

DISPOZITIVE DE SIGURANŢA – DIRECTIVA 97/23 CE
Centrala ARCA ASPIRO R are un schimbător de siguranţa imersat direct în agentul termic din mantaua centralei termice, care răceşte generatorul în cazul cresterii accidentale a temperaturii agentului termic peste limita maxima admisa (98/100 °C), folosind pentru racire apă rece din reţeaua de alimentare.

Supapa de descărcare termică este furnizată la cerere. Directiva 97/23 CE privind aparatele sub presiune din toata Uniunea Europeană este obligatorie, certificarea centralelor termice pe lemne în conformitate cu această normă se refera la siguranţa centralei termice (generatorului de caldura) considerat ca si recipient sub presiune.

Lipsa certificării implică responsabilitatea constructorului care a pus în funcţine centrala termica şi a utilizatorului final care l-a achiziţionat. De asemenea, pentru orice eventuala paguba datorata centralei termice, societăţile de asigurări solicita acest document înainte de a plati asigurarea.

MODELE DISPONIBILE:
A29R    ASPIRO 29 R
A29RI   ASPIRO 29 R INOX
A43R    ASPIRO 43 R
A43RI   ASPIRO 43 R INOX
A52R    ASPIRO 52 R
A52RI   ASPIRO 52 R INOX
A70R    ASPIRO 70 R
A70RI   ASPIRO 70 R INOX
A90R    ASPIRO 90 R
A90RI   ASPIRO 90 R INOX


 
Download fisiere atasate pentru Centrala termica pe lemn cu gazeificare ARCA ASPIRO 70R
Alte produse din categorie