Produs adaugat in cosul de cumparaturi
Home CENTRALE TERMICE PE LEMNE PELETI SI CARBUNI CENTRALE MIXTE PE LEMN SI PELETI Centrala termica mixta pe lemn si peleti Clean Energy 32 Inox
Poza Centrala termica mixta pe lemn si peleti Clean Energy

Centrala termica mixta pe lemn si peleti Clean Energy 32 Inox

Cod produs:   CE 32 Inox
Producator:   MTR Caldaie
MTR Caldaie
MTR Caldaie

Firma MTR Caldaie din Italia este o fima cu traditie in fabricarea centralelor termice pentru combustibil solid. MTR Caldaie produce centrale termice pe lemn conventionale cu tiraj natural, centrale termice pe lemn cu gazeificare, centrale termice pe peleti, centrale termice mixte lemn si peleti, cu puteri termice nominale până la 150 KW. Firma are o traditie de peste 30 de ani in producerea acestor echipamente termice, si poseda o experienta bogata in arderea cu eficienta ridicata si cu emisii reduse de noxe a tuturor tipurilor de combustibili solizi.


Pret vechi:   23.18800 lei cu TVA
Pret:   23.00000lei cu TVA
Discount:   0%
Putere termica nominala [kW]   32
Contact: 0726333567   Email: comenzi@benedekco.com

Completati campurile marcate!

 
Descriere Centrala termica mixta pe lemn si peleti Clean Energy 32 Inox

Centrala termica mixta pe lemn si peleti Clean Energy 32 Inox


DESCRIERE GENERALA:
Centralele termice pe lemn si peleti seria CLEAN ENERGY este fabricata in patru versiuni CE 21, CE 32, CE 43 si CE 53. Aceasta centrala termica mixta este construita in asa fel, incat poate utiliza diferite tipuri de combustibil in aceeasi camera de combustie, fara sa fie necesara nici o modificare din partea utilizatorului.


Daca se utilizeaza peleti de lemn centrala termica CLEAN ENERGY va realiza o incarcare automata automata a peletilor si va avea o durata mai lunga de functionare decat la functionarea cu lemn de foc deoarece buncarul de combustibil este dimensionat in functie de puterea cazanului. Daca se utilizeaza lemn pe foc ca si combustibil, incarcarea centralei termice se va face manual.
 
Centrala poate functiona utilizand ambele tipuri de combustibil simultan. Centrala termica CLEAN ENERGY este proiectata sa functioneze fara arzator de peleti. In cazul utilizarii peletilor, alimentarea focarului cu peleti se va face din buncarul de peleti—amplasat in partea dreapta sau cea stanga a centralei termice, dupa caz—prin snecul de peleti prin intermediul unui furtun flexibil care este conectat la racordul de alimentarea a focarului centralei termice. Peletii vor cadea direct pe grila de ardere din focar, aprinderea lor realizandu-se automat.

Camera de ardere a centralei termice este de tip uscat, focul nu este în contact direct cu mantaua de apa a centralei, evitându-se condensarea vaporilor de apa din gazele de ardere pe suprafata de schimb de caldura si acumularea de depuneri pe suprafata de schimb de caldura. Acest lucru previne coroziunea suprafetei de schimb de caldura si in acelasi timp reduce timpul necesar intretinerii periodice datorita depunerilor reduse pe suprafata de schimb de caldura.

Aerul de combustie este aspirat in centrala termica prin intermediul unui ventilator tip exhaustor amplasat în spatele schimbatorului de caldura gaze de ardere/apa. Sistemul permite o combustie optimă, chiar pentru combustibil de calitate mai scazuta și evită de asemenea, în fazele de aprindere și de încărcare cu combustibil, ieșirea fumului din centrala termica în camera centralei.

Pentru a raspunde cerintelor de eficienta energetica si pentru reducerea emisiilor de noxe, conform standardului european EN 303.5 clasa 3, centrala termica este prevazuta cu 3 drumuri de fum pentru gazele de ardere. Acest lucru asigura reducerea emisiilor de noxe si cresterea semnificativa a randamentului centralei termice CLEAN ENERGY.

Automatizarea electronica este complexa si capabila sa gestioneze diferite tipuri de scheme hidraulice, inclusiv posibilitatea interconectarii cu alte surse de energie ca de exemplu: centrale termice pe gaz, centrale termice electrice etc.

Centrala termica CLEAN ENERGY este dotata cu un schimbator de caldura de siguranta tip serpentina, confectionat din teava de cupru, care se racordeaza la o sursa de apa rece prin intermediul unei vane de siguranta termostatate. La depasirea temperaturii de 95°C, vana termostatata se va deschide si apa rece din serpentina de racire va realiza scaderea temperaturii agentului termic din centrala, evitand fierberea apei din centrala termica.


NOTA:  Vana termostatata (supapa de descarcare) nu este inclusa in furnitura de baza a centralei si se va achizitiona separat.

Centrala termica CLEAN ENERGY este prevazuta cu o manta din tabla vopsita care acopera in intregime toate partile calde ale centralei si care este termoizolata cu o saltea termoizolanta din vata minerala cu grosimea de 80 mm.

CARACTERISITICI TEHNICE, BENEFICII SI FACILITATI:
DURATA DE VIATA INDELUNGATA:
- centrala termica CLEAN ENERGY este confectionata din tabla de otel special S235JRG2 cu grosimea de 6 mm.

RANDAMENT RIDICAT:
- suprafata de schimb de caldura mare si camera de ardere uscată (flacara este în contact direct cu mantaua de apa a centralei termice, evitându-se astfel condensarea vaporilor de apa din gazele de ardere pe suprafata de schimb de caldura);
- ventilator modulant care functioneaza in aspiratie, tip exhaustare gaze de ardere.

USOR DE EXPLOATAT:
- reglaj aer primar foarte simplu, usor de curatat, autonomie mare de functionare;
- gratar din otel special construit pentru toate tipurile de combustibil tip biomasa (peleti, samburi de fructe etc.)

TEHNOLOGIE AVANSATA:
- placa electronica de ultima generatie care permite gestionarea funtionarii centralei termice, precum si pornirea unei a doua centrale termice daca se termina combustibilul din prima;
- trecerea automata de pe lemn pe pelet si invers;
- 3 moduri de functionare: pe lemn, pe peleti si combinat (lemn si peleti).

SIGURANTA IN FUNCTIONARE:
- centrala termica prevazuta cu usi antiexplozie;
- serpentina de siguranta pentru protectia la supratemperatura.

VERSIUNI DISPONIBILE:
CLEAN ENERGY 21
CLEAN ENERGY 32
CLEAN ENERGY 43
CLEAN ENERGY 53
CLEAN ENERGY 21 INOX
CLEAN ENERGY 32 INOX


 
Download fisiere atasate pentru Centrala termica mixta pe lemn si peleti Clean Energy 32 Inox
Alte produse din categorie